Damlama gübreleri Sıvı gübreler Yaprak gübreleri Organik Gübreler Taban Gübreleri

Prohum (Hümik+Fülvik Asit)

proHUM

HUMİK & FULVİK ASİT

Toplam Organik Madde
% 10
Toplam ( Humik+Fulvik Asit)
%15
Suda Çözünür K2O
%2
pH
8-10

 

Tarımda organik madde sorununun en ekonomik ve hızlı çözüm yollarından biri toprağa veya bitkiye doğrudan humik & fulvik asit uygulanmasıdır. Humik & fulvik asitler toprakta uzun süre kalmakta ve zaman içinde yavaş yavaş parçalanmaktadırlar. Humik & fulvik asit uygulaması ile toprağın havalanması ve su tutması, toprak mikro organizmalarının gelişimi ve çoğalması sağlanmakta, bitkilerin stres koşullarına, hastalık ve zararlılara dayanıklılığı arttırılmaktadır. Topraktaki organik maddelerin ana içeriği humustur. Hümik asit ise humusun en aktif maddesidir. Günümüzde artan kimyasal gübre kullanımı humusun hızla tükenmesine neden olmuştur. Oysaki humus gübrelerin alınımını kolaylaştıran bir maddedir. Toprak organik maddesi; canlı, cansız yada çürümüş (dekompoze) olan tüm organik maddeleri içeren bir terimdir. Tamamen çürümüş organik yapılar humus olarak adlandırılır.

Fülvik asitler: Tüm pH koşulları altında suda çözünür formda olan hümik maddelerin bir bölümüdür. Fülvik asitlerin renkleri açık sarı -sarı kahverengidir.

Hümik Asitler: Hümik asitler topraktan elde edilen ana bileşiklerdir. Koyu kahve-siyah renklidirler. Doğal olarak oluşan hümik asit moleküllerine bağlı 60 ‘ı aşan farklı iz element çeşitli canlı organizmaların kullanımına hazır olarak bulunmaktadır.

Humin: Hümik maddelerin asit yada alkali her hangi bir pH değerinde suda çözünemeyen bir bölümüdür. Moleküller yapıları çok büyüktür. Hümik maddeler içinde parçalanmaya en dayanıklı olandır.

 

 

proHUM

HUMİK & FULVİK ASİT

UYGULAMADA ÖNERİLEN DOZ :
BİTKİLER UYGULAMA ZAMANI TOPRAK’TAN DEKARA YAPRAKTAN 100 LT SUYA
Buğday, Mısır, Ayçiçeği, Çeltik vb. Kardeşlenme öncesi sapa kalkmada 2 kez 1 – 1.5 Lt 200 – 300 cc
Elma, Armut, Kiraz, Şeftali, Kayısı, Bağ vb. Çiçek öncesi hasata kadar 3-4 kez 1.5 – 2 Lt 200 – 300 cc
Zeytin, Fındık, Narenciye vb. Çiçek öncesi hasata kadar 3-4 kez 1.5 – 2 Lt 200 – 300 cc
Domates, Biber, Marul, Patlıcan, Hıyar, Kabak, Fasulye, Bezelye Çiçek öncesi hasata kadar 3-4 kez 2 Lt 200 – 300 cc
Kavun, Karpuz vb Ekimden önce toprağa kol atmaya başladığında ise yapraktan verilir 2 Lt 200 – 300 cc
Seralar, Süs Bitkileri vb. Her ekim döneminde toprağa daha sonra yapraktan verilir 1 – 1.5 Lt 70 – 80 cc

 

  • Hem kökten hem yapraktan kolayca ve hızla emilir.
  • Toprak veya hava şartı gözetmeksizin uygulanabilir.
  • Hastalıklara karşı direnç sağlar.
  • Hastalıkta uygulanması halinde direkt etki gösterir.
  • Klorofil oluşumuna yardımcı olur solayısıyla fotosentezi hızlandırır.
  • Çiçeklenmeye , meyve gelişimine, bitki gelişimine katkıda bulunur.
  • Sistemik çalışır, ulaştığı bölgelerde hızla etkisini gösterir.

En Yeni Yazılar

Adres

Karşıyaka Mh. Cumhuriyet Cd. 1031 Sk. No: 4/6 Kepez
Antalya - Türkiye
Telefon: 0242 417 34 00
Fax: 0242 417 34 01
http://www.emarttarim.com.tr
Email: info@emarttarim.com.tr

Gizlilik

Önemli :Bu site ve içindeki tüm yazılar görseller ve açıklamaların hepsi Emart Tarım a aittir

İzinsiz olarak hiçbir şekilde kopyalanması, alıntı yapılması ve tekrar kullanımı kanunen koruma altındadır.